Industriele slaapkamer inrichting

industriele slaapkamer inrichting
industriele slaapkamer inrichting

Industriele slaapkamer inrichting

Bij een industrieel pand hoort een volledige industriële inrichting. Bij de inrichting van je pand pak je waarschijnlijk eerst de woonkamer en de keuken aan. Misschien zou je niet direct aan een industriele slaapkamer of badkamer denken, maar toch is het stijlvol om alle kamers in dezelfde stijl in te richten. In heel wat loftwoningen zijn er geen muren en is de slaapkamer ingericht in een hoek van de woning. De muren, plafonds en vloeren lopen gewoon door. Er is hooguit een soort scheiding tussen slaapkamer en de rest van het pand. Uiteraard kies je dan voor een industriele slaapkamer inrichting. Ontbreekt het jou wat aan inspiratie? Dan helpen wij jou hier graag op weg!

Een industriele slaapkamer; stoer en toch gezellig

Je industriele slaapkamer inrichting vereist speciale aandacht. Rust is belangrijk, en dat is wat je moet vinden in je slaapkamer. Robuuste meubelen, doorlopende betonvloeren, metalen raamkozijnen en grote glaspartijen kunnen een koude indruk geven. Maak het daarom gezellig met allerlei accessoires en verlichting. Ook al kies je je verlichting in een ruwe uitvoering, toch kun je heel wat sfeer creëren met de juiste verlichtingselementen. Kies voor je slaapkamer een industriele hanglamp die zacht licht uitstraalt. Zorg ervoor dat het licht niet rechtstreeks in je ogen schijnt. Lampen met een mat glazen bescherming zijn hiervoor ideaal. Of kies voor dimmers zodat je je licht perfect kunt regelen. Plaats een industriele tafellamp op je nachtkastje of een bijzettafeltje. Kies ook hier voor een mooie lampenkap of een armatuur dat het licht naar boven of naar onderen laat schijnen.

Het juiste licht op de juiste plaats in een industriele slaapkamer inrichting

Een industriele slaapkamer is meestal groot genoeg om verschillende lichtpunten aan te brengen. Naast een centrale industriele hanglamp kies je bijvoorbeeld voor spots ter hoogte van de kleerkast. Wil je geen centraal lichtpunt boven het bed? Dan kun je een paar industriele hanglampen bij elkaar hangen, dit bijvoorbeeld voor de ramen. Heel trendy en vooral praktisch is wat we noemen de ‘octopus’ hanglamp. Dit zijn een aantal snoeren met een gloeilamp die je vanuit een centraal punt naar alle kanten kunt hangen. Hierdoor krijg je over heel je kamer het licht waar je het precies wilt. Welke lampen je ook kiest, zorg ervoor dat je industriele slaapkamer gezellig wordt. Combineer verschillende lichtpunten met elkaar en creëer een evenwichtige sfeer. Zo wordt je industriele slaapkamer een plaats waar je graag vertoeft en heerlijke uren in doorbrengt!

Uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/465278205233929889/

Share this post