Wonen in een industriele loft!

industriele loft inrichting
industriele loft inrichting

Wonen in een industriele loft!

Oude industriële panden worden opgekocht en omgevormd tot prachtige woningen. Gelukkig maar! Deze gebouwen hebben een ziel, stralen karakter uit, en dat laat zich ook zien in het uiteindelijke resultaat. Een loftwoning ziet er stoer en groots uit. Bij de industriele inrichting van een loft is het belangrijk om een gezellige sfeer te scheppen en toch het robuuste van het gebouw te bewaren. Een industriele loft inrichten is niet zo moeilijk, op voorwaarde dat je een paar regeltjes in acht houdt. Wij geven jou hiervoor graag een paar tips.

Industriele loft inrichting; hou het bij stoer

Bij de industriële inrichting van een loft denk je best aan stoer, robuust en eerlijke materialen. Stoere houten meubelen, metalen kasten, betonvloeren en kale bakstenen muren zijn belangrijke elementen om je loft een stoer uiterlijk te geven. Maar ook de accessoires en de verlichting spelen een heel grote rol om sfeer te scheppen. Kies ook voor deze elementen een stoere uitvoering.

Eerlijke materialen en naturel kleure

Een industriele loft inrichten begint bij het kiezen van materialen en kleuren. Kies voor je verlichting hoofdzakelijk eerlijke materialen zoals hout, metaal, beton en glas. Ga voor natuurlijke kleuren zoals bruin, houtkleur, zwart of wit. Kies al je verlichting zoveel mogelijk in dezelfde uitvoering. Heb je een industriele hanglamp in staal? Kies dan ook een industriele vloerlamp in staal. Heb je voor je hanglamp gekozen voor veel gloeilampen? Kies voor je staanlampen en tafellampen eveneens veel gloeilampen.

Combineren en experimenteren

Een loft is ideaal om te gaan experimenteren met accessoires en verlichting. Naast de vrij discrete kleuren mag je gerust een paar eyecatchers in je woning verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een felgekleurde staanlamp. Of wat dacht je van een leren of betonnen lampenkappen? Je kunt zonder problemen de nieuwe kleuren gebruiken bij de inrichting van je loft: een oker gele zetel in combinatie met een oker gele lampenkap of een paar turquoise blauwe spots boven je bed met turquoise dekbedovertrek bijvoorbeeld. Combineer en experimenteer met leuke spullen. Maak het echter niet te bont, want dan ga je voorbij aan de essentie van de industriële stijl!

Nieuwe ontwerpen in een oud jasje

De ontwerpers van verlichting spelen graag in op de nieuwe trends. Zo zul je makkelijk industriele hanglamp of vloerlamp vinden die past bij jouw stijl. Bovendien zijn ze aangepast aan de moderne normen: je kunt kiezen voor dimmers, LED-verlichting en diverse fittings. Je vindt zonder problemen een vloerlamp in alle kleuren, zodat ze makkelijk als blikvanger kan dienen. Met industriële verlichting wordt de charme van oude modellen behouden, maar je krijgt nieuw materiaal in huis. Perfect toch?

Uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/417708934175400055/

Afbeelding 2: https://nl.pinterest.com/pin/348466089909189175/

Share this post