Industriele lampen in kantoorpanden

industriele kantoorinrichting
industriele lamp in een kantoorpand

Industriele lampen in kantoorpanden

Industriële lampen zorgen voor een aantrekkelijkere werkomgeving

Bij een kantoorpand ontstaat voor veel mensen een beeld van een saaie omgeving, een kantoortuin waar veel geluidsoverlast is en waar iedereen zijn eigen plekje heeft. Dat was verleden tijd. De huidige trends laten een geheel ander beeld zien.

industriele lamp in een kantoorpand

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/

Industriele kantoorinrichting

Werknemers die zich happy voelen, presteren beter. Dat weten we al heel lang. De hamvraag is steeds weer hoe je de werknemers kunt ondersteunen om het plezier in hun werk te vergroten. Dat begint met de arbeidsvoorwaarden en eindigt bij de werkomgeving. Een omgeving die goed voelt, draagt bij aan minder ziekteverzuim en betere prestaties. Om dit te bereiken, geldt dat een kantoorpand een uitstraling moet hebben die mensen aanspreekt. Industriele lampen in kantoren spelen daarbij een belangrijke rol. Dat heeft veel te maken met de vormgeving. Een industriele kantoorlamp is vaak robuust, groter dan een gewone lamp en biedt goed licht, want daar is ze ooit voor ontworpen. Bewezen is dat de gebruikelijke Tl-buizen op den duur schadelijk kunnen zijn voor de werknemers. Daarnaast zijn ze nogal saai. De opkomst van de industriele lamp in een kantoorpand lijkt dan ook niet meer te stoppen.

Bauhaus of mijnlamp?

Bij de industriele bureaulamp hoort natuurlijk ook een werkomgeving die modern en warm aan doet. Geen zware ijzeren bureaus meer, maar industriele tafels met prachtige onderstellen en een bovenblad dat meer aan thuis dan aan kantoor doet denken. Daarmee wordt de creativiteit van de werknemers uitgedaagd. Dankzij de industriele bureaulamp, zoals een Gooseneck of een Chirana Extended wordt het licht direct op de werkplek gericht. Dat heeft twee grote voordelen. Op de eerste plaats kan door het gebruik van LED-lampen het verbruik aan energie verminderd worden. Op de tweede plaats heeft de werknemer geen last van diffuus licht, maar heeft direct licht op de plek waar het nodig is.

Huiselijkheid

industriele kantoorinrichting

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/

Een andere voordeel van een industriele kantoorinrichting is dat het geheel huiselijker wordt. Niet langer die grote ruimten waar alles klinisch is, maar een ruimte die warm en sfeervol aandoet, waar planten een rol krijgen en die voorzien is van mooie lampen. De vormgeving van de industriele lampen in kantoren speelt een rol. Deze lampen zijn vaak groter, hebben een ruimer lichtoppervlak en zien er speels uit. Het robuuste karakter werkt ondersteunend om die huiselijke sfeer te bewerkstelligen. Zo leveren de zogenaamde hooded lampen het gevoel op dat je thuis in de huiskamer werkt. Op die manier zorgt de industriele kantoorlamp er voor dat werknemers met plezier op hun werkplek vertoeven.

Industriele lampen in kantoren

De nieuwe trends tonen dat kantoorpanden snel veranderen. Naast de turnkey aanbiedingen spelen de aanbieders van moderne kantoorruimtes in op de nieuwe manier van werken. Kleine units om een gesprek te kunnen voeren, de ruimte om gezellig samen te lunchen, gemakkelijke fauteuils voor een overleg en warme kleuren en materialen om de gehele set minder strak en afstandelijk te maken. Hierbij speelt de industriele lamp in een kantoorpand een steeds grotere rol. Ze wordt niet langer gezien als iets van vroeger, maar er wordt veel meer naar de vormgeving en functionaliteit gekeken. De voordelen zijn eenvoudig te benoemen:
* direct licht op de werkplek
* minder energieverbruik door gebruik van LED lampen
* geen hoofdpijnen of andere mogelijke negatieve ervaringen meer, ontstaan door de kantoorverlichting
* een warme, aansprekende uitstraling
* meer huiselijkheid.

Hangende en staande lampen

Het gebruik van de industriele kantoorlamp biedt de kans om een mooie hanglamp of meerdere industriele hanglampen een plek te geven. Daarnaast kan via de industriele bureaulamp iedere werkplek afzonderlijk voldoende licht krijgen. Deze combinatie biedt alle kans om een kantoorruimte geheel anders in te richten. Niet langer twee bureaus tegen elkaar en dan rijtjes vormen. Dat is iets van vroeger. De moderne kantoortuin is een speels geheel dat het meest lijkt op een gezellig restaurant. Tafels voorzien van prachtige hanglampen, waaraan gewerkt kan worden. Plekken waar je even heel alleen kunt zitten, mocht je behoefte hebben om je te concentreren. Een aantal flexibele werkplekken, die door iedereen gebruikt kunnen worden. Dat is de nieuwe trend, waarbij niet voor iedereen een eigen bureau is gereserveerd. Dankzij de wifi kan iedereen op iedere plek zijn laptop gebruiken en dankzij de industriele verlichting is er voldoende licht.

Share this post