Een nieuw huis met een moderne look vraagt om een industrieel interieur

Een nieuw huis met een moderne look vraagt om een industrieel interieur

Sla een willekeurig woonmagazine open en er bestaat een grote kans dat een van de eerste dingen die je zult lezen te maken hebben met een industrieel interieur design. Een term die alom bekend is binnen de interieurwereld. Het is dan ook geen geheim dat de industriële interieurstijl momenteel erg in trek is, en er steeds meer mensen zijn die voor deze moderne look gaan.

Nieuw huis, nieuw interieur

Bij een nieuw huis hoort idealiter een nieuw interieur. Je wilt van jouw nieuwe huis gelijk je kasteeltje maken, dus wil je het uiteraard in een keer goed doen. En wanneer je kiest voor een modern nieuw interieur dat opvalt, is de kans groot dat je uitkomt bij, ofwel elementen uit- ofwel een geheel, industrieel interieur.

Een industrieel interieur kun je zo duur maken als je zelf wilt. Ook hierbij geldt: goedkoop is duurkoop. Maar dat betekent absoluut niet dat het geheel een godsvermogen hoeft te kosten. Is na de aanschaf van het huis, het potje voor een leuk industrieel interieur leeg, dan zou je daar altijd nog een aparte lening voor kunnen af kunnen sluiten. Voor een geschikte lening kun je online lening vergelijken of een lopende lening oversluiten.

Wat typeert een industrieel interieur?

Het industriële interieur komt voort uit de fabrieksarchitectuur uit de 19e en 20e eeuw. Het type interieur wordt gekenmerkt door het gebruik van diverse kleuren en materialen, die toentertijd ook vaak werden gebruikt. Het resulteert uiteindelijk in een stoer en rauw interieur dat zeer modern oogt. Dit wordt ook veroorzaakt door het gebruik van ruwe en robuuste materialen en dito woonaccessoires

Basiskleuren

In de industriële woonstijl wordt er eigenlijk maar weinig gebruik gemaakt van felle kleuren.. In de basis tenminste ..  je kunt er uiteraard wel voor kiezen om wat meer kleur aan te brengen en zodoende het geheel een wat persoonlijker en misschien zelfs vrolijker karakter te geven. Maar in de basis zijn het vooral neutrale kleuren als zwart, grijs en wit die dominant zijn. Kleuren kun je aanbrengen aan de hand van leuke accessoires die tevens kunnen fungeren als bijzondere eyecatchers binnen je industriële interieur.

Werk met accessoires

Er is een grote diversiteit aan woonaccessoires die jouw industriële inrichting het extraatje geven dat nodig is om het geheel wat unieker en persoonlijker te maken. Een opvallende industriële lamp is er daar bijvoorbeeld een van. Of het nu gaat om simpele TL buizen, een kaal peertje aan een snoerpendel, grote industriële hanglampen boven je tafel of een stoere driepoot op je betonvloer: het oogt altijd robuust, kaal en industrieel.

Grote planten doen ook een hoop met een industrieel interieur. Zo breng je hiermee wat kleur aan en maak je het geheel wat zachter en levendiger. Daarnaast combineren planten goed met de aardse elementen als beton en staal die kenmerkend zijn voor een industrieel interieur.

 

Share this post