Industrieel woonthema is een blijver

Industrieel woonthema is een blijver

Met de trend van grijze gietvloeren al dan niet met betonlook houdt het meubelthema ‘industrieel’ nog wel even stand. Immers, de twee zijn een match made in heaven! Wil jij je woning industrieel inrichten? Termen als robuust en stoer zijn sleutelwoorden. Maar wat past daar nou eigenlijk bij? 

Minimalistisch

Het gebruik van veel staal en hout is een trend die is voortgekomen uit woningen die -uit woningnood- gesitueerd werden in oude pakhuizen of fabrieksgebouwen. De meubels waren prima in te passen bij de authentieke elementen van deze panden als de betonnen vloer of de gietijzeren raamkozijnen. Een neutrale kleur op de vloer en muur en een minimalistische inrichting horen hierbij. Zelfs een bakstenen muur past in de sfeer. Maar ook industriële verlichting met bijvoorbeeld ledpanelen

Hergebruik vs. creatief 

Creatief omgaan met het thema is geen must, maar wel leuk. Wat ook goed te combineren is in dit woonthema is leer. Een stoere leren stoel of bank, of kies jij voor leren stoelen aan de eettafel? Ook hergebruik past bij industrieel. Een uitje naar een uitverkoop bij een failliete fabriek is echt een buitenkans. Immers, daar kun je die originele fabriekslampen scoren of een werkbank die je prima om kunt bouwen naar een mooie eettafel. Rechterhanden zijn in deze wel zo ‘handig’. Echter, de kans dat zo’n veiling op je pad komt, is minimaal. 

Eyecatcher

Als de basis van je woonkamer rust uitstraalt, kun je vanuit die rust verder inrichten. Hoewel industrieel ook vaak minimalistisch is, is een opvallend item een aanrader. Ga bijvoorbeeld voor een in het oog springende vlinderstoel of voor een grote plant in een zwarte metselkuip. Hoe robuuster hoe beter, vooral als je maar een of twee opvallende items neerzet. Houd jij van een of meer steunkleuren in je woning? Deze look laat zich prima combineren met kleuren als okergeel en donkergroen.

Share this post