Wat zijn nou eigenlijk LED downlights en welke voordelen biedt het?

Wat zijn nou eigenlijk LED downlights en welke voordelen biedt het?

Heb je je altijd al afgevraagd wat een LED downlight precies is en in hoeverre het verschilt met andere soorten verlichting? Dan zit je hier goed, je leest er namelijk alles over in deze blog. 

In feite kun je bij een LED downlight denken aan een LED spot dat in het plafond of zelfs in de muur wordt ingebouwd, alleen is het licht minder fel. Bovendien wordt het egaal verspreidt wat ervoor zorgt dat weinig tot geen schaduwen ontstaan. Ze passen goed in een modern interieur of zelfs kantoorpand. 

Goed voor het klimaat

In vergelijking tot een gloeilamp zijn LED downlights veel zuiniger en zijn dus een duurzame keuze. Ze zijn namelijk tot wel 90% energiezuiniger en gaan een stuk langer mee. Er ontstaat dus minder afval en LED lampen bevatten geen schadelijk stoffen als kwikoxide. Deze schadelijke stof valt onder chemisch afval en is slecht voor het milieu. 

Verlichting dat perfect bij je past

Er zijn allerlei LED downlights die bij jou thuis ingebouwd kunnen worden. Gaat jouw voorkeur uit naar een ronde of vierkante variant? Wist je trouwens dat downlights dimbaar zijn en je verschillende temperaturen wit kunt instellen. Bijvoorbeeld een helder wit als je veel concentratie nodig hebt of juist koud wit bij gedetailleerde werkzaamheden. Wil je liever een sfeervolle omgeving creëren biedt warm wit de uitkomst.

LED downlights met kleur

Hou je van kleur houden is er ook de mogelijkheid een RGB- CCT LED downlight te kopen. De kleurtinten zijn eindeloos, je kunt alle lichtkleuren maken die je met rood, groen en blauw kunt mengen. Daarnaast kun je ook alle wit temperaturen instellen als je bent uitgekeken op de kleurrijke variant. De RGB-CCT downlights kun je met een bijbehorende afstandsbediening of een WiFi module bedienen.

LED downlights kopen

Heb jij nog geen LED verlichting in huis geïnstalleerd? Dan wordt het de hoogste tijd om dit eens te gaan doen. Je bespaart niet alleen een hoop kosten maar draagt ook nog je steentje bij aan een beter klimaat. Bekijk de website Ledlichtstunter.nl voor meer informatie. 

 

Share this post