De gitaar heeft een paar bijzondere feitjes!

de gitaar

De gitaar heeft een paar bijzondere feitjes!

De gitaar is wereldwijd ongetwijfeld een van de meest bespeelde instrumenten. De gitaar is op verschillende plekken te bespelen, omdat het makkelijk mee te nemen is. Zo kun je alleen gitaar spelen, bij een kampvuur of bij een optreden. De gitaar is voor verschillende situaties inzetbaar, maar ook voor verschillende muziekstijlen. De gitaar is gewoon een super interessant instrument en het heeft een paar heel bijzondere feitjes. Lees dit blogartikel verder om te weten te komen welke feiten er zijn over de gitaar!

De luchtgitaar

Gitaar spelen kan zowel met als zonder gitaar! Klinkt gek, maar dan praten we over de luchtgitaar. Er bestaat zelfs een officieel kampioenschap luchtgitaar spelen. Het eerste officiele kampioenschap werd in 1996 gehouden. In 2008 heeft België ook haar eigen luchtgitaar kampioenschap georganiseerd. Deelnemers komen uit zo’n 20 verschillende landen om de titel van ‘beste luchtgitaar speler te pakken.

Het materiaal van een gitaar

Een gitaar is gemaakt van hout. Het hout dat wordt gebruikt per gitaar kan verschillend zijn. De klanken die uit de gitaar komen zijn ook afhankelijk van het type hout. Het type hout is dus belangrijk voor de gitaar die je uitzoekt. Akoestische gitaren zijn vaak gemaakt van vuren, mahone of esdoorn. Esdoorn, mahonie, essen of hout worden vaak gebruikt voor het produceren van elektrische gitaren.

De gitaar die je wel makkelijk op reis meeneemt

Een gitaar is niet bepaald makkelijk om mee te nemen op reis. Het formaat van de gitaar is eigenlijk net te groot. Er bestaan wel aparte gitaar koffers, maar deze nemen veel ruimte in. Wil jij dus binnenkort gaan reizen en je gitaar meenemen? Kies dan voor een kleine gitaar. Deze gitaren heten ook wel kindergitaren. Deze gitaren zijn kleiner, maar ze produceren nog steeds een volwaardig geleid. Onderweg een beetje oefenen kan op deze kleine gitaar erg goed.

MaxiAxi

Wil jij graag een gitaar aanschaffen? Neem dan een kijkje op de website van MaxiAxi. MaxiAxi heeft een ruim aanbod aan muziekinstrumenten en andere consumentenelektronica. MaxiAxi is gespecialiseerd in licht- en geluidsapparatuur. Het team vol met specialisten helpt jou graag verder, indien je zit met vragen.

Share this post